despre studentfest 2010

nu ştiu cine se ocupă de studentfest anul acesta, dar am prefereat să scriu pe blogul personal ca să nu se supere CS-ul, care sigur finanţează cu ceva, şi să nu se atace nici OSUT-ul crezînd cumva că fac politica „firmei” pavel dan.
e suspect că pentru prima dată (de cînd sunt membră, nu referent la cenaclul pavel dan) nimeni nu a incercat să discute cu cei din cenaclu.
mă bucur că au ajuns nominalizaţii din program (fiindcă cele mai multe „evenimente” se întîmplă nu ştiu cum şi cu cine că nu se dau nume pe site), dar îmi rezerv dreptul de a fi sceptică.
ce înseamnă pentru organizatori „conferinţă cu…”???
conferinţă? terasa d’arc? interesant.
cred că nu voi ajunge. dă şi alexandru potcoavă o conferinţă la papi exact atunci. cred că va vorbi despre ultima dispută cu creţu. vă aşteptăm!
am lucrat de-a lungul timpului cu cîţiva oameni de la OSUT. şi mă refer în mod deosebit la corina mărcuţi şi vlad petcu. chiar şi ionuţ pleş m-a ajutat cu o treabă.
dar secţiunea literatură… de anul acesta… (acum am suspinat)
e drept că ungureanu nu mai predă, dar
ştiam că vighi face cursuri faine despre literatură. mă aşteptam să văd o reacţie, ceva.
îmi amintesc de corina care în 2008 a vorbit mai întîi cu ariergarda, cu pavel danul, cu robert şerban…
asta e. facultate în trei ani = studentfest la grabă, după inspiraţie-expiraţie (tema de anul trecut).

vorbesc de ignorarea cenaclului pavel dan care va rămîne un pol de referinţă în literatura timişoreană tînără, chiar dacă studenţii nu observă, iar dacă studenţii nu observă…, ce citesc ei în timpul liber?
adică un fest studentesc ar trebui să aibă în vedere promovarea secţiunii în cauză fără ignorarea ei în plan local.
cred că, dacă nu mă înşel, înainte de a veni la studentfest, cu ani în urmă, olga ştefan a fost invitată la cenaclul pavel dan. deci nu contest alegerea.

dar mă gîndesc că poate ar trebui să fac, dacă voi mai locui în timişoara (dar nu voi mai), un alternativfest. şi aş avea grijă să îl organizez cu oameni serioşi: oana doboşi şi ana puşcaşu. ar ieşi un eveniment pe cinste. (sigur că ar trebui să se consulte cu pavel danul şi ariergarda, nu musai şi cu robert şerban…!)

aşa că după patapievici anul trecut… studentfestul promite tot mai mult…
ca orice în ro, şi festurile studenţeşti se duc pe… apa sîmbetei. şi nu din rea voinţă. din ignoranţă.
în trei ani nu apucă băieţii să înveţe. mai ales cînd trebuie să facă şi evenimente. evenimente care exclud atelierele de creaţie că de ce să se aleagă studenţii cu ceva.
nici o problemă! trimiteţi-i la cenaclu după studenfest, îi învăţăm noi!

ps. tema aleasă (rEVOLUŢIE) a fost tema unui proect literar din decembrie 2009, unde din 20 de poeţi, 10 au fost timişoreni (majoritatea paveldanişti sau fost-paveldanişti)

12 Responses to despre studentfest 2010

  1. Paul Apostu spune:

    Hello.
    Ca in fiecare an, Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest se ocupa de Studentfest.
    Programul complet se afla pe siteul Studentfest : http://osut.ro/sf2010 … alegeti sectiune si apoi click pe program sau mai usor: http://www.osut.to/sf2010/programcomplet.jpg
    Te asteptam

    Apreciază

    • Didi Cujba spune:

      Stiu ca „Banatu-i fruncea”, stiu ca sunteti cei mai „buni”, cei mai „frumosi” si cei mai „adevarati”, dar…cand te apuci sa faci un festival de o asemenea amploare, nu-l faci la tine in „casa” invitand verii, unchii, nepotii si bunicii. Si ma refer aici doar la sectiunea Teatru, pentru ca la asta ma pricep si de ea am fost interesat. Nu pot sa comentez celelalte sectiuni din simplul motiv ca nu-mi sunt cunoscute. Deci, pe scurt, am fost invitati inca din martie (Departamentul de teatru al Facultatii de Arte din Galati)sa participam la StudentFest. Am primit cu bucurie invitatia si am comfirmat imediat participarea. Am inteles, ca datorita bugetului festivalului, nu putem veni cu o piesa cu distributie mare(10 studenti in „Steaua fara nume” a lui M. Sebastian)si am hotarat, impreuna cu coordonatorul sectiunii de teatru a festivalului, sa ne prezentam cu o piesa in 4 personaje (Some Girls de Neil LaBute). Ei bine…toate bune si frumoase pana marti, 4.05.2010, cand primesc un mail „Contramandare evenimente StudentFest 2010 – Teatru , Timisoara”. Bine ca nu am primit mailul pe 9, eventual cand eram pe drum spre Timisoara…Prieteni, am fost la festival la Tg Mures, la Iasi, la Bucuresti, la Kiev…Niciunde nu se contramandeaza o invitatie cu 5 zile inainte…Ma rog, daca scopul festivalului e acela de a va demonstra voi voua cat de tari si buni sunteti…macar nu mai faceti invitatii! Nu avem nicidecum pretentia ca suntem „buni”, dar ne place sa facem schimb de experienta, sa vedem ce putem invata de la altii…Noi consideram ca asta-i de fapt scopul unui asemenea festival. In concluzie, va asteptam la festivalul nostru din 2011.

      Apreciază

  2. claudiu spune:

    e de ajuns să te uiţi la poza băiatului ăstuia care-a postat mai-nainte, apostu, ca să-ţi dai seama cam cine şi cum organizează acum studentfestul

    a fost frumos odihnească-se-n pace

    Apreciază

  3. serban spune:

    m-am mirat si eu in legatura cu unele chestii , dar asta e:)

    Apreciază

  4. moni stanila spune:

    claudiu, ma bucur ca nu am apucat eu sa ii raspund…

    didi imi pare rau de ce s-a intamplat. cred ca ti-ai dat seama ca eu nu asteptam sa invite cenaclul pavel dan la festival, dar sa vina sa se consulte cu noi, cum ar fi firesc si cum s-a intamplat pana acum. sa nu uitam ca cenaclul pavel dan e unul studentesc.

    cat despre cazul vostru am patit-o si eu… nu dau nume cum s-ar spune, dar dupa ce am negociat aducerea unor scriitori importanti de mai departe decat clujul… in alt festival al studentilor, mi-au comunicat ca nu mai au bani. se cheltuiau toti in concerte. asa ca, a trebuit sa le spun oamenilor ca le vom citi cartile si fara autografe

    Apreciază

  5. Didi Cujba spune:

    Iubesc Timisoara si-i respect pe timisoreni, dar ce s-a intamplat mi-a lasat un gust amar…Dar…asa se-ntampla cand iei copiii la pescuit-iti mananca ramele. Un festival facut pe genunchi cu pretentii de super eveniment.
    La Tg Mures, rectorul de acolo spunea ca anul trecut a primit banii pentru Festival pe 26 decembrie. Pe 30 decembrie i-a returnat intacti ministerului. „Vreau sa cred ca sunt un bun organizator, dar sa fac un festival in 4 zile, mi-a fost imposibil. Anul asta l-am facut pe datorie. Daca ministerul mai trimite bani la sfarsitul anului, voi scoate si eu facturile…daca nu…nu.” Si sincer va spun, a fost super ok. Profesionist as putea spune. Va las placerea de a citi singuri cateva comentarii…
    http://agenda.liternet.ro/articol/11220/Mircea-Sorin-Rusu/Respiratiila-Festivalul-Studio-2010.html

    Apreciază

  6. Oana Doboși spune:

    Din câte știu cei care organizează partea de literatură nu sunt studenți la Litere, așa că normal că habar n-au cu cine să vorbească! Sunt de acord că programul de la literatură din ultimii doi ani a fost jalnic! Corina Marcuti chiar a organizat in 2008 un Studenfest de literatura foarte bun! Asa ca sa-i lasam pe ei, cei de acum, sa conferenteze despre literatura, atata stiu, atata pot!

    Apreciază

  7. urban violet spune:

    Hello. In primul rand, scuze sincere pentru trupa de teatru din Galati. Multe lucruri nu se cade sa le facem, dar circumstantele ne obliga. Nu era nimic personal, nu a fost contramandat evenimentul cu trupa de la Galati din alte motive decat strict financiare. Anul asta festul era pe cale sa nu se tina, dar am scos-o la capat, dar am fost nevoiti sa renuntam la multe planuri. Cat despre sectiunea de literatura, nu cred ca este necesar un atac la persoana. Cea care se ocupa de partea de literatura nu e studenta la litere, dar asta nu o face mai putin culta sau mai putin citita. Nu neaparat facultatea face omul. Este ceva normal ca oamenii sa critice tot timpul prezentul si sa il compare cu trecutul, care devine cumva perfect. Pe de alta parte, cei ce organizeaza anul asta festul sunt si ei novici, iar criticile nefondate nu sunt chiar incurajatoare. Cand o sa se inteleaga oare ca e un festival studentesc si nu un festival facut de profesionisti, ci de oameni care incearca sa invete? Ca si concluzie, fiecare din voi ar fi putut fi organizator StudentFest, nu e vreo conditie sa fii membru OSUT. Unii incearca sa faca ceva, altii doar comenteaza pe baza lor. Asta denota ceva…

    Apreciază

  8. moni stanila spune:

    urban violet, n-ai inteles nimic din ce am scris. nimeni nu critica prezentul si lauda trecutul.
    probabil ca atacul la persoana de care vorbesti l-ai regasit in comentarii. eu nu am atacat la persoana. ci la grup.
    noi nu ne laudam aici care cat de cititi suntem, insa – absolut firesc – cand fac un eveniment pe foto vorbesc si cu cei in cauza.
    cat despre treaba cu organizatul, cine a trecut pe la Casa Studentilor dupa finantare… putea sa treaca pe la Pavel Dan (ca si in anii precedenţi)
    plus ca e greu de crezut ca nu aveti o arhiva, chiar daca sunteti la inceput unii dintre voi, care ar trebui consultata in prealabil…
    cat despre „asta denota ceva” si ceea ce ati facut cu galatiul denota ceva, chiar fara motive personale. nu sari cu invitatii si apoi iti calculezi bugetul pentru a anunta pe ultima suta ca…

    Apreciază

  9. urban violet spune:

    Nu este nici prima nici ultima data cand in cadrul unui festival se renunta la anumite evenimente pe ultima suta de metri. Daca nu e alta solutie, so it is. Iar in ceea ce priveste consultarile, nimeni nu a fost instiintat de faptul ca fundatia Pavel Dan este singura in masura sa dea sfaturi ca sa avem un fest reusit. Si nici nu cred ca e cazul. Daca cineva de la Pavel Dan voia sa participe ca si invitat de ex la sectiunea de literatura putea sa se ofere voluntar, la fel cum au facut altii.:)

    Apreciază

  10. moni stanila spune:

    „nimeni nu a fost instiintat de faptul ca fundatia Pavel Dan este singura in masura sa dea sfaturi ca sa avem un fest reusit” – nici nu spune nimeni asta, nici ca suntem singurii in masura, nici ca veti avea un fest nereusit. si sa nu se inteleaga ca nu apreciez discuţiile cu robert serban. cat despre „instiintari” legate de importanta cenaclului (nu a fundatiei) nu are rost sa vorbim. uite daniel vighi si robert serban au fost paveldanisti, marius aldea e mai nou la acest cenaclu, si in afara de doamna babeţi, care a fost doar la cateva sedinte in studentie, nu cred ca sunt multi scriitori timisoreni care sa nu fi fost la pavel dan.
    nu e vorba de frustrari aici sau altceva de genul asta.e vorba de o nemultumire exprimata aici, nemultumire pe care cred ca cenaclul e indreptatit sa o aiba

    Apreciază

Lasă un comentariu