În poezii totul este adevărat și asta e super

.
Nepoata mea a împlinit 13 ani în septembrie, iar astăzi, de Sfântul Dimitrie, are 13 ani de când a devenit creștină. La mulți ani, draga noastră!
.
Înainte de aceste date, pe când mai avea 12 ani, i-am spus să scrie un text critic despre Colonia fabricii. Textul a ieșit minunat, haios, chiar dacă tehnic mai putea fi „lucrat”. Dar de ce să le luăm copiilor ce e al lor?
.
Ia vedeți:
.
Colonia fabricii, Cartea Românească, 2015
.
Colonia fabricii este un jurnal al istoriei familiei Stănilă, cu date despre membrii familiei, care povestește despre trei oameni: Alexandru, Ion și Dan, despre soțiile si copiii lor .
Autoarea face prin cuvintele și expresiile ei ca viețile personajelor să devină o minunată poveste pentru o carte .
Cel mai mult mi-a plăcut povestea despre Dan, care a avut o viață cu multe amintiri frumoase dar și triste. Cartea te face să retrăiești sentimentele celor trei personaje principale. Mărul dulce care apare este și acum în grădină, ba chiar este cel mai bun măr din Baloșești.
În carte apar și cele trei surori Miha, Dana și Moni. O parte amuzantă este cand cea mai mică dintre surori (Moni) nu poate să îl pronunțe pe ”r”.
Fiecare poveste în parte are ceva aparte, care ne arată că cele trei personaje sunt complet diferite. Fiecare a avut amintiri foarte frumoase, fiecare visa la o viață frumoasă alături de o familie bună. Cartea este bine scrisă, îmi place că sunt introduse scrisori primite de la prietenii personajelor și documente ale oamenilor familiei.
Este frumos că atunci când citești cartea trăiești sentimentele personajelor.
În poezii totul este adevărat și asta e super. Mulți oameni, când aud titlul cărții , cred că această carte este chiar despre Colonia fabricii, dar de fapt este despre istoria familiei noastre, iar mie mi se pare că titlul este super și că se potrivește poveștii. Chiar trebuie să ai inspirație să îți vină așa idee. Deci asta mai este o parte super din ”Colonia fabricii”.
Pe lângă asta mai este și cantitatea, care este medie. Când vezi cartea, ți se pare că este puțin scris, dar, când începi să citești, îți dai seama că este chiar mare, că sunt multe detalii și lucruri interesante despre familie.
Nu este nimic de criticat la această carte, decât că este o carte super super frumoasă! Și nu cred că-i poate găsi cineva vreo critică. Sper ca autoarea să mai scrie cărți ca aceasta.
.
Antonia Bălu (12 ani)
.

IMG_2820.JPG

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s