bradul – salvarea lui şi animalele de companie

O postare, cu drag, pentru Carolina.

1. Oamenii sunt extrem de derutaţi. Deruta vine din faptul că nu înţelegem lumea în care trăim. Ca să vă dau un exemplu: oamenii înainte de cădere erau vegetarieni. Da, dar erau şi goi. Cum ar fi astăzi dacă toţi vegetarienii să umble dezbrăcaţi?

2. Oamenii vor să protejeze viaţa. Aşa că îşi iau un animal de companie. 90 la sută din aceste animale sunt castrate, iar 80 la sută sunt combinaţii genetice. Iar noi considerăm că le protejăm specia.

3. Căprioara mănâncă iarba, iar tigrul mănâncă sărmana căprioară sau un om. Omul mănâncă iarba şi căprioara. Dacă omul ar fi renunţat  la căprioară / oaie / porc etc, ele s-ar fi înmulţit într-o mie de ani încât ar fi sufocat planeta şi ar fi mâncat toată iarba. Câte oi ar fi în o sută de ani dacă o mieluşea ar naşte două mieluşele care la rândul lor ar naşte patru mieluşele care la rândul lor ar naşte 8 mieluşele (pe patru ani ar însemna deja 15) care ar mânca iarba, pomişorii, salatele etc. Tigrul ar trebui să mănânce oile / căprioarele etc, ca nu cumva să rămânem fără spaţii verzi.

4. Iarba e mai mică şi mai firavă decât un pom. Deşi din punct de vedere botanic diferenţa dintre ele e doar de durata vieţii şi de mărime. Ca diferenţa dintre un om şi o vrăbiuţă. O libelulă trăieşte o zi, o albină – 9 luni. Conform logicii (vorbind despre durata de viaţă): mâncăm salată, dar nu tăiem copacii, rezultă că putem omorî libelulele, dar nu albinele sau alte insecte longevive; (vorbind despre mărime): putem mânca un papagal, dar niciodată un elefant.

5. Oamenii cumpără brazi artificiali: din comoditate sau ca să protejeze natura? Brazii artificiali sunt extrem de toxici, pe lângă faptul că sunt urâţi. Fabricarea lor face rău stratului de ozon 🙂 . Brazii de Crăciun sunt o afacere. Oamenii care îi vând, îi cresc cu acest scop în rezervaţii speciale. Nu are loc defrişarea munţilor pentru sărbătorirea Crăciunului. E o afacere: ca o seră cu salată sau o fermă cu porci. Pantofii de piele, cerceii din lemn, creioanele dermatografe, şi toate produsele care conţin lemn sau piele au fost fabricate dintr-un pom tăiat sau dintr-un animal înjunghiat. Deci nu am văzut nici un om care să nu profite de pe urma unui pom tăiat sau a unui animal mort.

6. Cei care privesc descumpăniţi brazii de Crăciun sau cârnaţul de porc afumat se joacă cu căţeii castraţi şi se extaziază în faţa unui bonzai – care e subnutrit şi tăiat pe etape ca să ajungă pitic.

Marea nedreptate pentru mine vine din deruta oamenilor. Ei din bună credinţă vor să apere animalele şi pomii, însă din derută uită de problemele esenţiale: cum s-ar spune văd paiul, dar nu bârna. Anticoncepţionalele sunt avortive. Cine ia pastile anticoncepţionale permite eliminarea (avortare) ovulului fecundat din trupul său, fără să ştie vreodată numărul vieţilor întrerupte. Asta e trist, nu mai merge pe tonul articolului 😦 . Copiii morţi de foame, dictaturile, avorturile, drogurile, cerşetorii, prostituţia.

 

Dar asta e lumea căzută. Asta e consecinţa paradisului pierdut.

Ce să mai facem?

 

Aşa că nu vă mai luaţi de bradul pe care vreau să îl împodobesc conform tradiţiei. Câtă vreme – conştient sau nu – vă jucaţi cu animale castrate, aveţi curele de piele, cercei de lemn – nu vă mai luaţi de cîrnaţul de porc şi bradul de Crăciun 🙂

PS. Acum fără glumă: intenţiile sunt frumoase. E bine să nu sacrifici animale şi să nu încurajezi exploatarea brazilor. Cinste celor care o fac!

Cinste şi celor care nu ucid paianjenii din casă.

Cinste şi celor care încearcă să ajute un bolnav sau un cerşător.

Cinste celor care protejează viaţa la toate nivelurile ei.

Cinste celor care au grijă de animalele lor castrate.

Până la urmă, cinste tuturor că vine Crăciunul! Însă vrem-nu vrem trebuie să recunoaştem: trăim în derută şi într-un fel sau altul încurajăm cel puţin un lucru rău în viaţă.

Pentru cineva un brad nu e totuna cu salată. Pentru altcineva un avort nu e luarea unei vieţi. Pentru alţii un animal castrat poate fi fericit. Fiecare cu deruta lui. Însă singurul lucru cert e că de la firul de iarbă la elefant – fiecare încearcă să crească, să înflorească şi să îşi depună sămânţa.
Şi fiecare se hrăneşte din viaţa celuilalt, fie el floră sau faună.

DSCF7001bradul meu de anul trecut 🙂

 

 

Reclame

4 Responses to bradul – salvarea lui şi animalele de companie

 1. Alina Banu spune:

  Hmmm… aici tehnic privind nu ai dreptate la cel putin 3 puncte.
  1. selectia naturala actioneaza intotdeauna asa incat sa nu existe suprapopulatie intro anumita zona. Deci teoretic se nasc atitia tigri, cat sa tina in echilibru populatia de oi/caprioare/gazele/antilope sa ce-or mai fi. Doar interventia umana reuseste sa dezechilibreze acest raport.
  2. Anticonceptionalele nu sunt avortive, indiferent la ce nivel privesti. Ele inhiba ovulatia, deci nu poate sa aiba loc o fecundare. Iar „avort” chiar si la nivel micro ar trebui sa fie totusi macar 1 celula fecundata..
  3. Cei care vor sa protejeze animalele de companie nu se gandesc nicicum sa protejeze o rasa anume, si-ar lua un animal de rasa pe care l-ar inmulti. Cei care aleg aceasta varianta au cu totul alte motive, pe care nu le detaliez aici.
  4. Desigur brazii de plastic nu sunt chiar frumosi, nici nu miroase asa de frumos in casa, dar cine isi cumpara brazi de plastic ii are pentru 10-20 de ani sau chiar mai mult si nu isi cumpara in fiecare an unul.

  Dincolo de asta, e desigur o optiune personala si poate ca deruta de care vorbeai vine dintro lipsa de echilibru si cumpatare. Sarbatori fericite!

  Apreciază

  • moni stanila spune:

   1. si consumul celor mai slabi de catre cei puternici, caprioara de tigru – tot selectie naturala e 🙂
   2. anticonceptionalele nu inhiba ovulatia ci impiedica fixarea zigotului 😛
   3. sunt multi oameni care isi castreaza animalele doar ca sa nu aiba batai de cap.
   4. daca ar rezista 20 de ani ar fi ok, dn pacate plasticul respectiv rezista 800 – si sub pămant 🙂

   Dar si tu ai dreptate. Depinde de unghiul din care privesti. Era doar o incercare de a echilibra optiunea pentru un brad sau altul. Deci am fost extrem de subiectiva. Un fel de Debate 🙂
   Sarbatori fericite si tie! te salutam 🙂

   Apreciază

 2. iubire spune:

  Sa nu uitam ca totul e bine cand se termina cu bine. Craciun fericit!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s