nu vă temeţi?

o lucrare de ligia seculici

Reclame

3 Responses to nu vă temeţi?

 1. Lil spune:

  Mă tem că există lucruri şi mai rele decât Homo Sovieticus, decât acest Golem ridicol, făcut cu naivitatea artei primitive.
  După cum arată conducătorii de-acum şi masele incapabile să se revolte împotriva lor, masele sedate şi satisfăcute de-a-şi fi atins scopul statutului de consumator fără standarde ideale – lucrurile au laut-o razna, razna de tot într-o zonă care nu încape în nici-o ideologie malefică de până acum.

  Apreciază

 2. Mă poţi crede pe cuvânt – nu există nimic mai rău decât mentalitatea de homo sovieticus, acea mentalitate, pe care au încercat să o implementeze şi în România în anii comunismului. Parţial au reuşit. Sunt două generaţii în care îi regăsim – cei care astăzi sunt părinţi mai în vârstă sau bunici, cărora le-au fost mutilate sufletele în acest imens experiment numit „crearea omului nou”…îi putem recunoaşte şi acum pe cei afectaţi – frica de a-şi exprima liber opiniile – numai pe la spate, dacă se poate prin plângeri anonime, obiceiul de a asculta pe la uşi, de a spiona, slugărnicia cu cei care au putere,disponibilitatea de a vinde orice şi pe oricine pentru preţul corect, fixaţiile în gândire,nimic sfânt- o lipsă totală de valori spirituale,etc… Am locuit printre homo sovieticus şi oh…mi-a ajuns…

  Apreciază

 3. Lil spune:

  E atât de clişeistică această gândire…
  Cât priveşte generaţiile, am avut neplăcuta surpriză de a constata că reeducarea abia de curând şi-a facut efecteul complet şi a ales foarte puţini din rândurile părinţilor şi bunicilor.
  Anonimatul mai mult sau mai puţin complet are şi el raţiuni care nu ţin de laşitate, ci de un cod al jocului pe care chiar nu simt nevoia să-l mai explic.
  Mai rău decât omul sovietic este omul financiar şi mafiot, pentru că miza lui este mult mai mare şi nu ţine cont de nimic din ceea ce ar putea semăna a principiu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s