Despre cei ce nu fac economii pe timp de criză

(foto Mihail Vakulovski)

Ursuleţul ţop ţop prin zmeuriş. Zmeura e, după miere, plăcerea numărul unu. Ţop ţop ursuleţul tot mai adînc în zmeuriş. I se mai văd doar umerii rotunzi şi capul creţ şi ţuguiat. Aici uruleţul e fericit. Ţop ţop şi mai adînc în zmeuriş. I se mai vede doar capul creţ. Ursuleţul e fericit la maxim. Se lasă pup, scoate o ţigară şi două beri din rucsac şi face chef de unul singur.

.

În pădure trăiesc mai multe animale ciudate. Ursuleţul nu se înţelege bine decît cu marmota. Fiindcă marmota cînd vine la el îi aduce ciocolată şi zgucioncă. Dar de fapt ursuleţul îl păcăleşte pe marmotă. El nu e prieten cu marmota pentru ciocolată şi zgucioncă. El e convins că marmota e cel mai frumos animal din pădure, iar dulciurile sunt doar pretextul ca să ia marmota în braţe şi să îi cînte: treceau batalioane române carpaţii… Şi marmota foloseşte ciocolata tot ca pretext ca să vadă cum ursuleţul bate satisfăcut din palme.

.

Cînd ursuleţul mănîncă ciocolată cu zmeură şi cu zgucioncă, marmota îi spune “te-ai murdărit pe mustaţă!”, iar el cu gura plină întreabă “pe musaţă???”. Şi marmota chicoteşte încîntată. Aşa că, de la acest joc, s-au învăţat să îşi spună unul altuia “musaţă”. Sigur că pentru restul locatarilor din pădure ăsta e un obicei la fel de prost ca şi chefurile din zmeuriş.

.

Marmota ţop ţop prin zmeuriş. Mai pune nişte zmeură în şorţuleţ. Ţop ţop marmota tot mai adînc în zmeuriş. I se mai văd doar umerii puternici şi capul rotund. Aici marmota e fericită.  Ţop ţop şi mai adînc în zmeuriş. I se mai vede doar capul rotund. Marmota e fericită la maxim. Se lasă pup bea o gură din berea ursuleţului şi îşi scoate o ţigară.

.

La radio cîntă Mărgineanu. Marmota se îmbufnează, ursu-i fericit.

.

La radio cîntă Mărgineanu. Ursu se îmbufnează, marmota-i fericită.

.

Locatarii pădureţi se nemulţumesc. Toată lumea e la muncă doar musaţele stau în zmeuriş şi îşi fac planuri de viitor. Nimeni nu e mulţumit. Dom’le să pună şi ei mîna pe o sapă, să vină şi ei la cules de ciuperci. De la 7 dimineaţa, ca toată lumea. Şi copiii merg la şcoală. Doar musaţele stau în zmeuriş! Ce ruşine pentru societate. Mari şi puternici şi dorm beţi pînă la 12 în ditamai zmeurişu’!

.

Musaţele ţop ţop prin zmeuriş. Zmeura e binecuvîntare de la Dumnezeu. Ţop ţop musaţele tot mai adînc în zmeuriş. Li se mai văd doar umerii şi capetele rotunde. Aici musaţele sunt fericite. Ţop ţop şi mai adînc în zmeuriş. Li se mai văd doar capetele apropiate. Musaţele sunt fericite la maxim. Se lasă pup şi scot din rucsac ţigările şi berea.

.

La radio cîntă: treceau batalioane române carpaţii… Ursuleţul mofturos a sărit şi a pupat marmota!

.

poveste (mai veche) pentru Jacob şi Antonia

Reclame

5 Responses to Despre cei ce nu fac economii pe timp de criză

 1. Mircea spune:

  Bravo! Fain!

  Apreciază

 2. moni stanila spune:

  multam 😀

  Apreciază

 3. ana s. spune:

  perfect!

  Apreciază

 4. gilda spune:

  delicios text :)))

  Apreciază

 5. moni stanila spune:

  🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s