unde eşti tu Moise Doamne… (sau leapşă dacă ne pasă)

sunt atât de scîrbită că nu pot avea nici o reacţie. ieri aş fi avut suficientă revoltă încît să sparg exact uşile care trebuie. sigur, eu nu am interdicţie în moldova fiindcă sunt cetăţean ue. eu am însă un salariu care îmi permite să mă simt umilită în fiecare zi.

mi-ar fi plăcut să fiu măcar gigi becali sau oana zavoranu – în situaţia asta poţi cel puţin să înjuri la televizor. ai mai multă audienţă la poporul român decît alexandru vakulovski la consulatul român din chişnău.

şerban foarţă a concluzionat ieri: nici dacă semna arghezi nu s-ar fi sinchisit nebunii care ne conduc.

care e problema, ştiţi.

1. statul român (cu litere mici şi de rahat) îl expulzează pe ALEXANDRU VAKULOVSKI

2. mugur grosu şi cosmin dragomir dau o petiţie online pe care o semnează o sumedenie de scriitori şi artişti plastici

3. după piedici şi anotimpuri acelaşi stat îl invită pe A.VKLVSK să depună jurămîntul DE CREDINŢĂ FAŢĂ DE PA(t)RIE pe 22 februarie

4. pe 19 februarie (vineri) statul român NU ÎI ACORDĂ VIZA. LA CONSULATUL ROMÂNIEI DIN CHIŞINĂU E LUAT ÎN RÎS ŞI UMILIT.

NOTA BENE: SCRIITORII ROMÂNI MIHAI ŞI ALEXANDRU VAKULOVSKI, NĂSCUŢI DIN PĂRINŢII SOFIA ŞI ALEXEI VAKULOVSKI, CER CU ANI ÎN URMĂ CETĂŢENIA ROMÂNĂ. UNUL O PRIMEŞTE ALTUL NU.

ştiam că poţi fi mai deştept sau mai bun decît un frate, mai înalt sau mai blond, dar mai român…???!!!

nu fraţilor, nu poţi fi mai român decît fratele tău, însă statul poate fi mai retardat decît poporul. adunătură de inculţi. dacă petiţia pentru alexandru ar fi semnat-o fotbaliştii romîni sau „vedetele” sau dacă Interdicţia era o vrăjitoare cu flacăra violetă, ar fi primit consulul nu doar cererea lui A. VKLVSK pe sub fustă, ci o căruţă de brune intenţii.

dacă A.VKLVSK nu dă statul în judecată voi fi foarte dezamăgită

dacă blogosfera nu va reacţiona la vestea asta voi fi foarte dezamăgită (rog pe toţi cei care sunt solidari cu A.VKLVSK să reacţioneze pe blogul personal. uite o LEAPŞĂ. măcar să posteze linkuri înspre blogul lui alexandru. cei care nu au bloguri să intre pe blogurie care reacţionează şi să lase mesaje scrise)

(dincolo de problema strictă despre care vorbim) e deja o provocare prea mare, suntem deja prea călcaţi în picioare ca să nu reacţionam. semnatarii petiţiei anterioare nu au avut nici o însemnătate pentru un consul incompetent cu nişte angajaţi tot aşa

dacă Dumnezeu nu îl trimite pe Moise – asupra consulatului romîn din chişinău şi a tututror celor ce au vreo implicare în neacordarea vizei cetăţeanului A.V. – cu plăgile care au lovit egiptul, pînă la a noua, cînd egiptenii au călcat în picioare drepturile unui popor, atunci voi fi foarte foarte dezamăgită.

PS. Asteptăm să facem ceva. Ei aşteaptă?

Publicitate

8 Responses to unde eşti tu Moise Doamne… (sau leapşă dacă ne pasă)

 1. Ana Puscasu spune:

  nu pot opri deloc dezgustul care ma incearca fata de toata comedia asta. oare chiar e o imensa masinarie birocratica, o la fel de imensa dovada de stupiditate sau, pur si simplu, un delirant joc de interese?

  Apreciază

 2. Nico spune:

  guvernare de kkt. modelul care ar trebui sa fie al nostru e Basescu si punct. ce a mai ramas din regele mihai, luatul drepturilor oamenilor inapoi. kkt

  Apreciază

 3. moni stanila spune:

  nico, sper ca am inteles gresit ce ai vrut sa spui cu „modelul basescu” – cel acre a confundat republica moldova cu afganistanul!

  in rest… ce sa spun… singurul model pertinet e tepes

  Apreciază

 4. octavia_sandu spune:

  sunt total de acord Moni, doar un Tepes ne mai trezeste, ca traim intr-o tara de cacat, cu oameni prosti si nepasatori care-l voteaza pe basescu si pe el il doare undeva de toate mizeriile ce se intampla, toate nebuniile care se fac pe la spate, interese si sabotaje.
  Am preluat si eu leapsa pe blogul meu.
  Imi pare rau.

  Apreciază

 5. Eliana Popeti spune:

  Faptul ca suntem in fiecare zi umiliti, e ceva obisnuit in Romania. Dar povestea cetateniei lui Vakulovski e deja celebra. A fost mediatizata si sprijinita de lumea culturala romaneasca. Deci autoritatile care sunt in masura sa rezolve problema ii sfideaza pe toti cei care au semnat petitia si ne sfideaza pe toti care ne revoltam pe blogul asta. Prin modul cum il trateaza pe Alexandru Vakulovski, ne demonstreaza inca o data ca nu dau doi bani pe un nume de scriitor din literatura romana contemporana. Sper ca tot mai multa lume sa reactioneze si lucrurile sa se rezolve. Daca nu, nu meritam sa mai citim cartile lui Vakulovski!

  Apreciază

 6. […] unde eşti tu Moise Doamne… (sau leapşă dacă ne pasă) Preluat de pe blogul personal al Monei Stanila: https://dogmatista.wordpress.com/2010/02/20/unde-esti-tu-moise-doamne-sau-leapsa-daca-ne-pasa/ […]

  Apreciază

 7. online spune:

  mul?umiri foarte interesant,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s